drstorm wrote:Lisp i Perl verovatno ne zelis da znas.
sto perl? vole ga ljudi regularni izrazi, parsiranje fajlova ovo ono?
Moderator : Drazen
drstorm wrote:Lisp i Perl verovatno ne zelis da znas.

stanke wrote:trooper wrote:Za Javu se slažem, jer mislim da u nekim stvarima preteruje jer previše forsira patterne i ima veoma raslojenu arhitekturu - što je često previše kada želimo da napišemo "programče na brzinu". Also, GUI toolkiti u Javi su mi uvek izazivali košmare, a Java IDE paketi su mi ostavljali psihičke traume.
Sta te sprecava da u Javi napravis programce na brzinu?
stanke wrote:Ovo ostalo stoji mada ko josh koristi javu za desktop-aplikacije (ne kazem da nema uspesnijih primera tipa JDownloader) ?
stanke wrote:Eclipse je skroz fin paket

trooper wrote:a za šta ljudi koriste javu, a da im ne treba GUI?![]()

trooper wrote:Sprečava me to što da bih učitao string iz baze i upisao u fajl treba da instanciram jedno osamnaest objekata i da imam jedno tridesetpet try-catch blokova.stanke wrote:Ovo ostalo stoji mada ko josh koristi javu za desktop-aplikacije (ne kazem da nema uspesnijih primera tipa JDownloader) ?
a za šta ljudi koriste javu, a da im ne treba GUI?![]()

risk wrote:Kad ste vec pomenuli razne framework-e.
Sta mislite o Qt-u ? On dosta offsetuje neke C++ stl strukture + ima svoj gui, sa stanovista alternative .net-u i jre-u.

trooper wrote:se šta? koriste iz komandne linije?

drstorm wrote:@digivampire: Ko ti je svojevremeno pricao o velicini koja je Qt?

digivampire wrote:Zapravo to moze da se uradi na veoma zgodan nachin. Pod windows-om treba napraviti system hook koji injectuje event handler u svaku otvorenu aplikaciju na WM_CLOSE...

trooper wrote:digivampire wrote:Zapravo to moze da se uradi na veoma zgodan nachin. Pod windows-om treba napraviti system hook koji injectuje event handler u svaku otvorenu aplikaciju na WM_CLOSE...
ne znam da li .NET i Java aplikacije koriste standardne win32 poruke ...
opet, ovo je sve jako uzaludno i ne vidim smisla u prevenciji slučajnog zatvaranja prozora... osim ako ne dizajniramo OS za epileptičare.

trooper wrote:digivampire wrote:Zapravo to moze da se uradi na veoma zgodan nachin. Pod windows-om treba napraviti system hook koji injectuje event handler u svaku otvorenu aplikaciju na WM_CLOSE...
ne znam da li .NET i Java aplikacije koriste standardne win32 poruke ...
opet, ovo je sve jako uzaludno i ne vidim smisla u prevenciji slučajnog zatvaranja prozora... osim ako ne dizajniramo OS za epileptičare.

trooper wrote:ne znam da li .NET i Java aplikacije koriste standardne win32 poruke ...

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest